Hrvatski preduzetnik Saša Cvetojević dve nedelje krstariće Evropom u svom automobilu Tesla S

Poznati hrvatski preduzetnik i investitor, Saša Cvetojević će tokom ovog septembra krstariti Evropom u svom automobilu Tesla S, kako bi promovisao vožnju na struju

Saša Cvetojević - Tesla Electric connection -foto credit Mario Poje

Saša Cvetojević – Tesla Electric connection -foto credit Mario Poje

 

Hrvatski preduzetnik i investitor Saša Cvetojević planira da od 9. do 22. septembra realizuje svoj projekat Tesla Electric Connection, u okviru kog će za manje od dve nedelje prokrstariti Evropom od Zagreba, preko Istanbula i Helsinkija sve do najsevernije tačke Norveške u gradu Honningsvåg., odakle će se vratiti u Zagreb.

 

Ruta kojom ce se voziti projekat Tesla Electric Connection

Ruta kojom ce se voziti projekat Tesla Electric Connection

On će svoje putovanje u okviru ovog zanimljivog projekta realizovati u svom električnom automobilu Tesla S. Cilj ovog projekta je promocija upotrebe, tj. vožnje električnih automobila čak i u onim državama koje nemaju idealnu infrastrukturu za punjenje baterija električnih automobila i na taj način razbije predrasude o malom dometu ovakvih vozila.

Projekat gospodina Cvetojevića će biti realizovan istovremeno sa inicijativom National Drive Electric Week koja u Sjedinjenim Američkim Državama ima sličan cilj, odnosno promociju električnih automobila i podsticanje izgradnje mreže saobraćajnica sa stanicama za punjenje baterija na ovakvim vozilima.

Čitav projekat Tesla Electric Connection moći ćete da pratite na službenoj internet adresi projekta, i na našem i vašem SMT portalu.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It