Tesla Motors predstavio “Model 3” – već poručeno 134.000 komada

Kompanija Tesla Motors  konačno je predstavila svoj pristupačni model električnog automobila. „Model 3“, koji  ima domet od 340 kilometara sa jednim punjenjem baterija. Ovo vozilo razvija brzinu od 0 do 100 kilometara na sat za neverovatnih 6 sekundi, i prodaje se po, za ovakva vozila, pristupačnoj ceni od 35.000 dolara.

Tesla model 3 izvor Mashable

Ilon Mask, direktor i osnivač Tesla Motors-a, je na promociji izjavio da je Model 3 konačno spreman za tržište i da je u proceduri dobijanje ocene od 5 zvezdica u svim kategorijama.

Otkrivajući da će novi četvorotočkaš imati 20 kilometara veći domet od onih kojima se skulisalo, Mask je naveo podatak da će do 100 kilometara na sat ubrzavati za šest sekundi.

Tesla model 3 c

„U Tesli ne pravimo spore automobile“, našalio se Mask, dodajući da su podaci koje je dao, samo početak razvoja “budžet” segmenta Tesla električnih automobila, i da se već uveliko radi na novim verzijama uz još bolje performanse.

„Model 3″ dolazi sa „teslinim auto-pilotom“. Imaće sedišta za pet odraslih osoba i opciju „superpunjenja“ – mogućnost brzog punjenja baterije za 30 minuta što će biti dovoljno za prelazak oko 270 kilometara.

Tesla model 3 d

Mask je potvrdio da će se „model 3“ prodavati za 35.000 dolara. Posle ceremonije predstavljanja, direktor „Tesla motorsa“ saopštio je da je naručeno već 134.000 „modela 3“.

Foto: Mashable.com i Tesla.com

Please follow and like us:

Advert

Pin It