Tajvanski proizvođači štampanih ploča se prebacuju u IPC industriju

Danas se završava Japan IT Week Spring 2016, na kojoj su od 11. maja svoje nove proizvode prikazale kompanije iz branše industrijskih računara (IPC). Na ovom svojevrsnom sajmu svoj zapažen nastup imale su Aeon – ćerka kompanija brenda Asus, Advantech, Adlink, DFI, VIA, Innodisk i mnoge druge.

Tajvanski proizvođači štampanih i matičnih ploča i dobavljači industrijskih računarskih komponenti, takozvani barebone vendori, poput kompanija Gigabyte Technology, ASRock, Micro-Star International (MSI) i Shuttl, takođe su promovisali svoje ugradne matične ploče kao i industrijska informatička i hardverska rešenja za IPC sisteme. U prezentacijama se najviše izdvojio Gygabite, koji je stručnoj javnosti prikazao svoj mini računar koji podržava H.265 dekodiranje, koji je sposoban da prikaže izlaznu sliku na čak četiri Ultra HD monitora.

stampana ploca 2

Međutim, nije sve baš tako sjajno kao što je izgledalo tokom ovog sajma. Naime, pošto je potražnja za personalnim računarima sve manja iz dana u dan, proizvođači štampanih i matičnih ploča sa Taiwana su objavili da će svoje poslovanje proširiti u pravcu IPC sektora, odnosno ka proizvodnji komponenti za industrijske računare. Tako će SMT industrija sa Taiwana postati oštra konkurencija dosadašnjim liderima u oblastima automatizacije, auto-elektronike, ugradnih proizvoda, industrijskih automatizovanih sistema, i mnogih drugih.

Stručna javnost očekuje da su moguća i iznenađenja u ovoj oblasti, u smislu da će biti izvesnih pomeranja u tržišnoj borbi koja neprestano traje u uslovima svetske finansijske krize.

Please follow and like us:

Advert

Pin It