Srbija u top 5 zemalja za otvaranje IT kompanija, navodi Huffington Post!

Zašto doći u Srbiju? Zašto započeti biznis baš u Srbiji? Stručnjaci, humor, život jeftiniji od drugih tech metropola… samo su neki od razloga koji se nalaze u tekstu “5 Countries Where You Can Create Tech Companies and Marvel at Art” objavljenom na sajtu Huffington Post-a.

Autorka Milena Milićević, pisala je o preduzetništvu iz ugla start-up-a koji su svoja predstavništva osnovali širom sveta, o prednostima, ali i o manama. Na listi najboljih se, pored Švajcarske, Danske i Kariba, nalazi i Srbija kao jedna od top 5 zemalja za osnivanje IT kompanija.

business-banner

Milena navodi iskustva kompanija kao što su Nordeus, Seven Bridges, Devana’s ManageWP, ali i druge koje su svojim softverskim proizvodima i projektima rađenim u Srbiji, osvajali svetske liste najuspešnijih realizacije preduzetničkih ideja, koje je i tržište prepoznalo kao odlične. U tekstu se navodi i statistički podatak da je u godišnjem izvozu Republike Srbije tokom 2015. godine, izvoz kompjuterskih usluga zaradio 678,3 miliona evra.

Autorka navodi i druge prednosti i zanimljivosti Srbije, među kojima su Nikola Tesla i Mihajlo Pupin, život jeftiniji nego u Silikonskoj dolini, odličan noćni život, kulturne događaje.

Mi bismo dodali i odličnu kuhinju, ljubazne i gostoljubive domaćine, i još puno toga.

A šta Vi mislite, može li još bolje?

via 1    via 2

Please follow and like us:

Advert

Pin It