SIEMENS TOKOM 2016. ULAŽE 5 MILIJARDI U ISTRAŽIVANJA

U stručnim krugovima se šuškalo par nedelja, a juče je i zvanično potvrdjeno da će nemački gigant Siemens povećati ulaganja u sektoru istraživanja i razvoja na blizu pet milijardi evra u narednoj godini i da će otvoriti novi istraživački centar u Kini.

siemens global logo

Naime, tokom 2016. godine, Siemens će investirati oko 4,8 milijardi evra u istraživanja i razvoj, što je za oko 300 miliona evra više u odnosu na prošlu fiskalnu godinu – navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Siemens, što dovodi do zaključka da su ulaganja od 2014. godine do danas porasla za 20 procenata.

Pored navedenog, Siemens planira da formira i novi istraživački centar u kampusu Tehnološkog univerziteta u Minhenu gde će akcenat biti stavljen na inovacije u sferama informacionih tehnologija, autonomnih sistema, elektronike i automatike, ali i drugim poljima njihovog poslovanja.

Siemens je najavio i osnivanje novog inovacionog centra u Kini gde će preko 300 zaposlenih sprovoditi istraživanja. Kina je ključno tržište za Siemens, a plan za izgradnju novog istraživačkog centra je signal da nemačku kompaniju nije omelo usporavanje privrednog rasta Kine i velike turbulencije na dalekoistočnim berzama.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It