Scenario za Game of Thrones navodno ukraden tokom hakerskog napada na HBO

Grupa hakera tvrde da su ukrali scenario za predstojeću epizodu Game of Thrones i neke druge podatke tokom tokom prodora u sistem kompanije HBO.

Hakeri su izjavili da su prodrli kroz sigurnosnu mrežu i dobili pristup podacima veličine 1,5 terabajta, uključujući scenario za Game of Thrones i epizode koje još nisu puštene.

Epizode serija Ballers i Room 104 su takođe procurele onlajn, ali najviše privlači pažnje to što su scenariji epizoda Game of Thrones koje treba da budu puštene sledeće nedelje, dospeli na mrežu.

Hakerski napad i curenje podataka su prvo objavili Entertainment Weekly, koji je citirao izjavu HBO-a: „HBO je nedavno doživeo sajber incident, što je rezultiralo kompromitovanjem vlasničkih informacija. Odmah smo započeli istragu incidenta i radimo sa policijskim organima i kompanijama koje se bave sajber-sigurnošću. Zaštita podataka je glavni prioritet u HBO-u, a mi ozbiljno shvatamo našu odovornost da zaštitimo podatke koje imamo.“

Nije jasno da li su hakeri uspeli da dođu do epizoda Game of Thrones koje još nisu puštene, ali prema izveštaju je navodno procureo scenario za četvrtu epizodu sedme sezone, koja se trenutno emituje. U mejlu koji su poslali Entertainment Weekly-ju su obećali da „će se pojaviti uskoro“.

„Zdravo svim ljudima. Došlo je do najvećeg curenja podataka u eri sajberspejsa,“ pisalo je u mejlu koji je poslala anonimna osoba. Hakeri su ohrabrili primaoce mejla da šire vest i podatke do kojih su došli.

HBO je već iskusio probleme zbog Game of Thrones-a. Prošle godine je radnja sedme sezone procurela onlajn, a takođe i serija je popularna kod pirata, jer se epizode i dalje pojavljuju na torrent sajtovima.

Please follow and like us:

Advert

Pin It