Samsung započinje prodaju svojih polovnih uređaja?

Kako prenosi agencija Reuters, postoji mogućnost da od sledeće godine Samsung zvaničnim kanalima započne sa projektom prodaje svojih refurbished prenosnih uređaja.

Naime, Samsung planira sopstveni program prodaje popravljenih telefona koji bi mogao biti da startuje već u prvom kvartalu 2017. godine. Ideja je vrlo slična onoj koju u praksi već duže vreme sprovodi Apple, koja svoje korišćene uređaje već prodaje online na nekoliko tržišta.

Samsung logo na zgradi sedišta kompanije u Seulu, credit Reuters

Samsung logo na zgradi sedišta kompanije u Seulu, credit Reuters

Samsung-ov novi program podrazumeva prodaju polovnih telefona koje pretplatnici usluge “staro za novo” vraćaju kompaniji kada uzimaju novi aparat. Vraćeni uređaji će biti proveravani od strane Samsung-a, osvežavani i nuđeni tržištu po znatno nižim i povoljnijiim cenama. Tržišta na koja Samsung cilja sa polovnim uređajima su Indija, i velike azijske države manje platežne moći.

Uz dobre namere uvek ide i poslovni rizik, uzimajući u obzir činjenicu da Samsung u ponudi već ima veliki broj modela srednje klase, pa bi prodaja premium uređaja po povljnijim cenama mogla da ugrozi uspeh ovpravo srednje klase proizvodnog programa kompanije.

Do sada je Apple-ov refurbished program bio odlično prihvaćen na tržištu, pa zato uopšte ne čudi što se i Samsung odlučio da prati njihov primer dobre poslovne prakse.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It