Samsung najavljuje Galaxy Note8

Galaxy Note8 je najvažniji smart telefon koji će Samsung lansirati ove godine. Dobra vest je da Galaxy Note8 neće razočarati: poseduje sve ispravne funkcije koje se očekuju od vrhunskog smart telefona i jasnu prednost nad Galaxy S8, koji je najbolji smartfon koji Samsung danas prodaje.

Galaxy Note8 poseduje masivni ekran, 6,3 inčni Super AMOLED ekran sa rezolucijom od 2,960 do 1,440 koji ima razmeru od 18,5: 9. Veća je od Galaxy S8+, mada samo za 0,1 inča.

Procesor je Samsung Exynos 8895 ili Qualcomm Snapdragon 835, zajedno sa 6 GB RAM-a. Drugi se najčešće koristi u SAD-u, dok se prvi više koristi u Evropi i Aziji. Baterija je snage 3,300mAh.

Međunarodna tržišta dobijaju 128GB ili 256GB prostora za skladištenje, dok će američki korisnici imati 64GB, ali uz dodatak microSD kartice, moguće je proširiti kapacitet do 256GB.

S Pen je još u opciji, kako se i očekivalo, što omogućuje brzo snimanje beleški i navigaciju kroz softver. Što se tiče softvera, podržan je od strane Android 7.1.1 Nougat-a, a poboljšan je korišćenjem uobičajenih Samsung datoteka, kao što je Bixbi lični asistent.

Kamera je još jedna Galaxy Note8 karakteristika koja je bolja u odnosu na Galaxy S8. Ima dvostruki fotoaparat od 12 MP sa zadnje strane, što mu omogućava da radi bolje i širokim dometima. Glavni senzor zadnje kamere poseduje f/ 1.7 objektiv, a telefoto kamera ima f/ 2.4 objektiv. Prvi radi bolje pri slabom osvetljenju, dok je drugi pogodniji za snimanje objekata na daljini ili fotografisanje portreta, jer omogućava 2x optički zoom. Oba dolaze sa optičkom stabilizacijom slike.

Prednja kamera poseduje f/ 1.7 objektiv, što ga čini odličnim za selfije sa niskim osvetljenjem i dolazi sa automatskim fokusom, koji bi trebalo da kreira oštrije slike.

Samsung je tako dizajnirao Galaxy Note8 da bude otporan na prašinu i vodu, tako da poseduje IP68 rejting. Na ploči je i senzor za otisak prsta i Iris skener.

Galaxy Note8 će zvanično biti dostupan na tržištu sredinom septembra, a u pretprodaji se može kupiti po ceni od 126.999,00 dinara.

Izvor: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It