Samsung najavio Odyssey headset virtuelne realnosti za Windows

Samsung je predstavio opremu virtuelne realnosti dizajnirane za korišćenje sa Windows PC računarima. HMD Odyssey će se pridružiti prethodno najavljenim VR setovima i ručnim kontrolerima kompanija Dell, HP, Lenovo, Acer i Asus kako bi se formirala linija hardvera za Microsoft Mixed Reality platformu.

Za razliku od prethodnog PC-baziranog VR kompleta, novi proizvodi mogu da prate pokrete korisnika u sobi, bez potrebe za dodatnim spoljnim senzorima.

Međutim, stručnjaci su doveli u pitanje da li će tržište podržati toliko brendova.

Do sada, HTC-ov Vive i Facebook-ov Oculus Rift su zauzeli većinu udela na tržištu što se tiče vrhunskih PC-baziranih VR setova. Mada, kako navodi SuperData Research, ove dve kompanije su do kraja juna prodale samo oko milion setova. I obe kompanije su u poslednjih nekoliko meseci smanjile cene setova kako bi podstakle potražnju.

Za razliku od njih, Samsung je svoj Gear VR – koji radi sa nekim od njegovih pametnih telefona – prodao više od osam miliona uređaja, prema izveštaju koji je takođe obajvio SuperData Research.

Microsoft će novu verziju Windows 10 operatvnog sistema koji podržava novu virtuelnu i augmentovanu stvarnost, predstaviti 17. oktobra.

Kompanija koristi pojam „mešovita stvarnost“, koji se odnosi na dva VR iskustva, koja postoje isključivo u kompjutersko-generisanom svetu, kao i AR, koja miksuje grafički i pogled iz stvarnog sveta u jedno.

Samsung-ov set je predstavljen kao vrhunski način za doživljavanje virtuelne realnosti, zahvaljujući OLED (organic light-emitting diode) displeju visoke rezolucije. Takođe, ima i šire vidno polje i integrisane slušalice.

Njegova cena je 499 dolara, što ga čini skupljim od ostalih modela, a na tržištu će se naći od sredine novembra.

Izvor: BBC

Please follow and like us:

Advert

Pin It