Policija u Britaniji uvodi dronove u svoj svakodnevni rad

Britanska policija iz područja Devon i Cornwall još od 2015. godine testira dronove koji bi uskoro mogli zameniti deo policijskih službenika. Naime, ideja je da se za deo akcija umesto stvarnih policajaca angažuju dronovi koji bi taj posao mogli obaviti jeftinije, kvalitetnije i brže.

Prvenstveno se radi o akcijama kao što su: praćenje protesta, praćenje remećenja reda i mira, traženje nestalih osoba, itd.

Testiranja su završena i pokazala su se uspešnim, pa će dronovi zaista početi da deluju kao svojevrsni policajci od leta ove godine.

screen_shot_2012-08-07_at_17.58.51

Time će se u Britaniji otvoriti jedan sasvim novi vid korištenja dronova, a prema rečima osoba koje prate stanje, takvo nešto uskoro će se proširiti i van područja Devon i Cornwall. Britanija bi tako mogla postati jedna od zemalja koja će deo policajaca zamijeniti dronovima.

Upravo je i to veliki strah koji se polako uvlači među policajce. Ako dronovi zamene policajce, to bi moglo značiti da će deo policijskih službenika izgubiti svoj posao.

S druge strane, neki smatraju kako će policajci ostati u službi, samo će biti raspoređeni na neke zadatke gde bi se njihovo znanje moglo iskoristiti bolje.

Bez obzira na sve, policija je trenutno u potrazi za ljudima koji znaju upravljati dronovima i menadžerima koji bi trebali voditi ceo projekt.

Please follow and like us:

Advert

Pin It