Pet najzanimljivijih Android Oreo opcija za korišćenje

Android Oreo je konačno stigao, a ažuriranje softvera za mobilne uređaje donosi brojne promene. Nažalost, Oreo se trenutno koristi samo na Google Pixel (700 dolara na Amazonu) ili Nexus telefonima. Međutim, prema Google-u, i mnogi drugi Android uređaji će dobiti ažuriranje pre kraja 2017. godine.

Prvo, Oreo nije nešto primetno brži od, recimo, Nougata, mada su animacije, kao što je prevlačenje dole za otkrivanje obaveštenja, brže. Meni za podešavanja je malo preuređen i grupisan, ali opet nema velike razlike u odnosu na Nougat.

Slika-u-slici

Oreo-ov režim slike-u-slici omogućava korisnicima da smanje video, koji može stajati na vrhu drugih prozora. Da bi se iskoristio režim slike-u-slici, video mora biti pušten preko celog ekrana.

Slika-u-slici je dostupna samo u nekoliko aplikacija, uključujući Chrome i YouTube Red. Može se isključiti u meniju podešavanja – Settings ˃ Apps and Notifications ˃ Advanced ˃ Special app access ˃ Picture-in-picture i zatim se isključuje za svaku aplikaciju.

Poboljšanje kamere

Aplikacija kamere se nije mnogo estetski promenila, osim tastera koji prebacuje između režima fotoaparata  i snimanje videa.

Ono što je novo i neverovatno korisno je funkcija brzog zumiranja. Potrebno je samo dvaput da se pritisne ekran kako bi se uvećala slika.

HDR obrada je nešto brža kod Oreo-a u odnosu na Nougat, ali ne mnogo da napravi značajnu razliku.

Novi emotikoni

Dodato je 70 novih emotikona, uključujući T-Rexa, Drakulu i ostalo. Veliki broj emotikona je redizajniran i podsećaju na one koji se mogu videti u Apple-ovom operativnom sistemu.

Prilagođavanje notifikacija

Tačke obaveštenja su takođe suptilan dodatak Oreo-u. Tačka će se pojaviti preko ikonice aplikacije kada se pojavi novo obaveštenje ili ako treba da se skrene pažnja na nešto korisniku. Tačka za notifikaciju se takođe može isključiti.

Autofill

Jedna od najzanimljivijih Oreo karakteristika. Oreo može automatski da unosi akreditive korisnika kada se prijave u određene aplikacije.

Autofill je već podrazumevana aplikacija na Google Smart Lock-u. Potrebno je da korisnik bude prijavljen u Chrome desktop pretraživaču i zatim da se prebaci na telefon, zajedno sa svim login i autofill detaljima.

Postoji još mnogo Oreo funkcija kao što su poboljšani Bluetooth audio i Wi-Fi Aware support.

Izvor: CNET

Please follow and like us:

Advert

Pin It