Opsednuti ste čokoladom i volite gedžete – upoznajte XOCO – 3d štampač za praline

Holandski dizajnerski studio Michiel Cornelissen Ontwerp donosi nam svu magiju 3D štampe direktno u kuhinju

Dizajnerski studio Michiel Cornelissen Ontwerp iz holandije osmislio je savršen uređaj XOCO, koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade. XOCO je jedinstveni 3D štampač koji je osmišljen da izrađuje predmete od čokolade. Slažemo se da XOCO nije ni prvi ni poslednji 3D štampač ove vrste na svetu, ali je sigurno jedan od najlepših.

XOCO 3D printer

XOCO tokom rada pomera svoju mlaznicu po vertikalnim i jednoj horizontalnoj osi, dok se za pomeranje štampanog dela brine rotirajuća podloga na koju se štampa željeni slatkiš.

Kada štampač dobije komandu za štampu, odnosno preko aplikacije dobije dizajn praline, sve što treba da uradite je da proverite da li ste ubacili i čokoladnu kapsulu, odnosno “kertridž”, i magija može da počne. Štampač čija se glavna mašinerija nalazi ispod staklene kupole, počinje sa izradom unikatnog slatkiša, dok je čitav proces obogaćen i kružnom LED rasvetom, koja je svojevrsni indikator i tajmer koji prikazuje koliko je još vremena ostalo do završetka štampe.

XOCO štampač je namenjen ozbiljnim kuvarskim znalcima, food-blogging entuzijastama, inovativnim restoranima i svima koji vole da u svojoj kuhinji poseduju nešto čime će obradovati svoje ukućane i raspametiti goste.

Pošto je XOCO još u fazi razvoja, početak i cena prodaje za sada nisu poznati, ali ga očekujemo vrlo skoro.

Please follow and like us:

Advert

Pin It