Novi iPhone 8 navodno „eksplodirao“ tokom punjenja

iPhone 8 je već nedelju dana dostupan na tržištu. Međutim, entuzijazam javnosti kao da nije baš bio na zadovoljavajućem nivou, s obzirom na to kolika se prašina digla kada je Apple na svom događaju predstavio nove uređaje. Kompaniji sad baš i ne ide u prilog izveštaj u kome se navodi da je jedan od novo-kupljenih telefona „eksplodirao“ na Tajvanu.

Prema tajvanskim medijima, jedna od korisnica koja je kupila iPhone prošle subote, izjavila je da je telefon „eksplodirao“ tokom punjenja. Ova izjava je bila potkrepljena fotografijama i video snimcima na mreži. Na slikama se ne vidi da je telefon potpuno detonirao, već da je ekran telefona ispupčen, verovatno zbog baterije.

Kako piše u izveštaju, korisnica je punila telefon kada je baterija bila na 70% i u roku od tri minuta, telefon je „eksplodirao“. Takođe, navedeno je da je korišćen punjač koji je išao uz telefon.

Uređaj je poslat u objekat kompanije, a Apple vrši inspekciju kako bi otkrio uzrok kvara.

Iako još nije tačno navedeno koji je uzrok u pitanju, mnogi ukazuju na to da bi verovatno problem bio baterija. Za napajanje telefona iPhone 8 i iPhone 8 Plus se koriste baterije Samsung SDI, Amperex Technology Limited i LG Chem, navodi Apple. Od tih kompanija dve su isporučile baterije za Samsung Galaxy Note 7 koje su eksplodirale i napravile ogroman skandal prošle godine.

Samsung SDI, jedna od kompanija u Samsung grupi i Amperex Technology Limited (ATL), kineski proizvođač baterija, bile su krive za prošlogodišnji Samsungov fijasko. ATL je jedan od najvećih proizvođača baterija za pametne telefone koji je godinama snabdevao Apple. Samsung je zbog Note 7 fijaska, prekinuo saradnju sa ovim dobavljačem, te je u nove vodeće uređaje ubacio baterije drugih proizvođača.

Izvor: Shanghaiist

Please follow and like us:

Advert

Pin It