Nove SanDisk SD kartice velike brzine mogu podneti temperaturu ispod nule

SanDisk je pustio u prodaju novu liniju SD kartica koje mogu da rade u ekstremnim klimatskim uslovima. Kartice, pod imenom Industrial line, mogu raditi na temperaturama nižim od nule, ali i na izuzetno visokim temperaturama (-40°C do 85°C).

Industrial line kartice dolaze u SD (od 8GB do 64GB) i microSD formatu (od 8GB do 128GB). Dizajnirane su da rade u industrijskom okruženju, što se odnosi na kamere za nadzor, bespilotne letelice, fabričku automatizaciju i mrežnu opremu. Industrial line kartica takođe ima funkciju automatskog osvežavanja čitanja koja štiti datoteke na fleš memoriji od oštećenja tj. brisanja usled neke greške na kartici.

Specifikacije su zaista impresivne, naročito zbog izdržljivosti kartice na tako ekstremnim temeperaturama. Neke kartice su i usklađene sa AEC-Q100 Grade 3 standardom, a pored toga su i mnogo brže od svojih prethodnika.

Kao što je već gore navedeno, SanDisk Industrial kartice za mejnstrim industrijsku upotrebu dolaze u dva formata sa rate-om do 192 TBW (TeryBytes Written) i garantovano će raditi produženo vreme na temperaturama od -25°C do 85°C. Za mašine koje će raditi na -40°C, SanDisk nudi Industrial XI range. Kada su u pitanju performanse, kartice imaju sekvencijalnu brzinu čitanja (read) do 80 MB/s i sekvencijalnu brzinu pisanja (write) od 50 MB/s, što znači da su sposobne za velike brzine prenosa video zapisa za aplikacije poput nadzora. Ovo je značajno povećanje performansi u odnosu na prethodne generacije SD kartica za automobilsku i industrijsku primenu, koje su imala protok od 20 MB/s.

Western Digital, roditeljska kompanija SanDisk-a, koja ga je kupila u maju 2016. godine, nije mnogo otkrila o tehnologijama novih SanDisk Automotive i SanDisk Industrial kartica, ali s obzirom na to koliko je proširen opseg njihovih izdržljivosti na tako ekstremnim temperaturama, radi se o NAND fleš memoriji i kontrolerima koji su proizvedeni pomoću odgovarajuće procesne tehnologije. Kontroler podržava niz tehnologija razvijenih isključivo za najnovije SanDisk memorijske kartice za automobilsku i industrijsku primenu.

Izvor: Anandtech

Please follow and like us:

Advert

Pin It