Nemački Schmid uvodi modularne linije – šatlovi umesto transportnih traka

Nemački proizvođač opreme, kompanija Schmid, biće glavni dobavljač kompletne opreme za prvu proizvodnu liniju solarnih modula kompanije Newtech u Kirgistanu.

solarni paneli u Kini
Kompanija Newtech gradi prvu fabriku solarnih modula u Kirgiziji,  koristeći visokotehnološku opremu koju proizvodi Schmid Group.  Nemački dobavljač opreme će isporučiti opremu za proizvodnju solarnih panela kapaciteta 35MW na godišnjem nivou.

Ova informacija možda ne bi bila toliko zanimljiva da u procesu proizvodnje u Kirgistanu nije uvedena velika inovacija u proizvodnom procesu solarnih panela. Naime, umesto dosadašnjih transportnih traka, Newtech će za transport proizvoda između individualnih mašina koristiti shuttle transportne sisteme Montrac, koji su se u mnogim svetskim industrijama pokazali kao najuspešniji i najisplativiji.

schmid montrac shuttle system 1

 

Sama konfiguracija modularne linije je vrlo fleksibilna i prilagodljiva, pošto koristi jednostruku šinu, odnosno mono-rail izrađen od aluminijuma, koji ne zauzima puno prostora a krivine savladava u malom radijusu.  Ovi šatlovi su u radu veoma tihi i omogućavaju transport osetljivih komponenti bez vribracija, što će posebno koristiti u transportu solarnih panela čiji ramovi sa izrađeni od ugljenika.  Uz sve navedeno, sigurnosna tehnologija opremljena senzorima, omogućava funkciju automatskog zaustavljanja transporta u slučaju da je moguće da dođe do kolizije odnosno sudara solarnih modula prilikom transporta između individualnih mašina.

schmid montrac shuttle system 2

 

Fabrika Newtech-a u mestu Bishek u Kirgistanu, biće svečano otvorena 31. avgusta. Na otvaranju će, prema najavama, biti prisutni predstavnici Vlade Kirgistana, nemački ambasador i predsednik kompanije Schmid, Christian Schmid, koji novu fabriku opisuje kao “svetionik projekta na području čitave centralne Azije.

 

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It