Mouser Electronics pozvao zainteresovane dizajnere da u svemiru isprintaju svoje projekte u 3D

Čak i ako niste astronaut, svoje projekte možete odštampati na 3D printeru koji se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Kompanija Mouser Electronics raspisala je konkurs na kome mogu da učestvuju svi dizajneri koji imaju želju da postanu deo projekta 2016 ISS Design Challenge. Pobednici na ovom konkursu imaće mogućnost da se dizajn njihovih predmeta, alata ili drugih manjih objekata odštampa na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) uz pomoć svemirskog 3D printera.

ISS 3D printing

Žiri koji će vršiti konačnu selekciju najboljih radova, koji će biti štampani na ISS-u, čine astronaut i bivši komandant Međunarodne svemirske stanice, Chris Hadfield i Grant Imahara, bivši član kultne TV emisije MythBusters.

Zainteresovani dizajneri će za učešće na konkursu morati da ispoštuju veoma stroga pravila, među kojima jedno od najvažnijih navodi da predmet koji se bude štampao na ISS-u mora biti zaobljenih ivica, i ne sme imati nijednu oštru ivicu ili špicaste vrhove, kako bi se izbegla mogućnost oštećenja svemirske stanice ili bušenj svemirskih odela.

Sva dizajnerska rešenja koja budu imala i najmanju naznaku oštrih ivica i špicastih detalja će odmah biti diskvalifikovani iz konkursa. Konkurs je otvoren do 7. oktobra, a zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku.

Please follow and like us:

Advert

Pin It