Microsoft najavljuje Windows 10 Fall Creators Update za oktobar

Microsoft je potvrdio datum objavljivanja Windows 10 Fall Creators Update i biće dostupan 17. oktobra.

Ovo će biti četvrta glavna ispravka za Windows 10, a to je ona koju su dugo očekivali korisnici operativnog sistema. Microsoft je u petak potvrdio datum objavljivanja na IFA izložbi i istakao dve nove, ključne funkcije za ažuriranje: eye-tracking i Windows Mixed Reality.

Foto: YouTube/ UrbanTecno

Softverski gigant je cele godine testirao Windows 10 Fall Creators Update, koji uključuje niz funkcija i promena. Najveći dodatak je Windows Mixed Reality, Microsoftova platforma za headset virtuelnu realnost iz Acer-a, Asus-a, Dell-a, HP-a i Lenovo-a. Softver Mixed Reality je sada u potpunosti deo Windows 10 sa Fall Creators Update-om, a neki setovi će biti dostupni od 17. oktobra, dok će drugi doći kasnije ove godine.

Microsoft je planirao neke daleko veće funkcije za Windows 10 Fall Creators Update, ali je kompanija je na kraju odložila većinu njih za sledeće ažuriranje koje je planirano početkom naredne godine. Ipak, jedna od najzanimljvijih funkcija je Timeline, koja omogućuje korisnicima Windowsa 10 da se prebacuju sa više uređaja, uključujući Android i iOS telefone. Univerzalna clipboard opcija za kopiranje podataka između telefona i računara će verovatno biti odložena do sledećeg ažuriranja.

Windows 10 Fall Creators Update će uključiti novu People integration opciju, koja će omogućiti korisnicima da dodaju svoje omiljene kontakte u taskbar-u. Microsoft takođe uključuje i OneDrive Files On-Demand sa Fall Creators Update-om, vraćajući staru funkciju koja omogućava lako preuzimanje datoteka sa OneDrive-a bez potrebe da se sinhronizuju ili preuzimaju čitavi folderi. Delovi Microsoftovog Fluent Design-a biće uključeni u Update, donoseći neke suptilne promene u dizajnu koje su ugrađene u aplikaciju.

I jedan od najboljih, manjih promena je novi birač emotikona koji se aktivira koristeći Winkey + tačka / tačka-zapeta prečice na tastaturi. To je mnogo brži način pronalaženja emotikona u bilo kojoj Windows 10 aplikaciji. Microsoft takođe sadrži i beta verziju za integrisan eye-tracking softver.

Microsoft trenutno završava ažuriranje operativnog sistema Windows 10 Fall Creators i biće gotovo do kraja septembra, a nakon toga će preći na sledeći veći update za Windows 10, čije je trenutno kodirano ime Redstone 4.

Izvor: The Verge

Please follow and like us:

Advert

Pin It