McAfee pokreće sigurnosnu platformu za AWS

Radna opterećenja na AWS-u mogu biti podložna različitim pretnjama, uključujući unakrsno skriptovanje, SQL napad i botnet, a ako je jedan virtuelan server ugrožen, malver može imati mogućnost prelaska na druge mašine korisnika.

Kako bi zaštitili sve ovo, McAfee je pokrenuo svoj Virtul Network Security Platform za AWS kako bi obezbedio naprednu bezbednost u javnom cloud-u.

Umesto tradicionalnog pristupa praćenja čitavog mrežnog segmenta radi zaštite jednog radnog opterećenja, McAfee vNSP štiti na nivou pojedinačnog radnog opterećenja. Ovo garantuje vidljivost saobraćaja, eliminišući jednu tačku neuspeha za čitav mrežni segment i efikasno korišćenje sigurnosnih resursa samo tamo gde je usmereno. McAfee vNSP rešenje, specijalno napravljeno za AWS može biti korišćen sa iste konzole kao i lokalni McAfee NSP.

„AWS pokriva puno tačaka, kao što je sigurnost cloud-a, ali korisnici su i dalje odgovorni za njihovu bezbednost u cloud-u, uključujući obezbeđivanje njihovih operativnih sistema, apliakcija i prometa podataka,“ kaže Shishir Singh, potpredsednik i generalni menadžer poslovne jedinice za mrežnu sigurnost u McAfee-u. „Iako su konfiguracije zaštitnog zida važne, timovi za zaštitu i arhitekti cloud-a moraju se baviti zaštitom od prevencije eksploatacije, moraju se zaštiti od malvera i postizanju vidljivosti u bočnom kretanju pretnji. Sa McAfee Network Security platformom, korisnici mogu preći iz osnovnih sistema na sofisticiraniju zaštitu u svojoj cloud mreži.“

Za pokretanje platforme McAfee nudi besplatan 72-časovni „test drive“ koji omogućava korisnicima da simuliraju slučajeve korišćenja napada u realnom svetu, konfigurišu politiku i pregledaju tabele izveštaja.

Za više informacija i prijavu za test drive posetiti vebsajt McAfee.

Please follow and like us:

Advert

Pin It