LG planira da se povuče iz industrije mobilnih uređaja i preusmerava se na robotiku

Pošto već dugi niz meseci prodaja LG mobilnih uređaja nezaustavljivo i munjevito opada, kompanija je odlučila da se povuče sa tog segmenta tržišta i posveti se razvoju robotike.

Naime, uprava kompanije LG Electronics najavila je planove u okviru kojih je akcenat na projektima iz oblasti razvoja robotike i veštačke inteligencije, kako bi na taj način pokušala da povrati novac koji je izgubila proizvodnjom pametnih telefona.

LG robots

Iz LG-a poručuju da će agresivno investirati u robote, nastojeći da iskoriste napredak veštačke inteligencije koji bi mogao dovesti do sofisticiranih mašina čija primena bi olakšala svakodnevicu ljudia koji bi ih koristili.

“Pripremamo se za budućnost agresivnim investicijama u pametne kuće, robote, i ključne komponente kao i jačanje poslovnih mogućnosti kućnih aparata” rekao je Jo Seung-jin, šef ovog odeljenja u LG-u.

Bilo kako bilo, zvaničnici iz kompanije LG ipak ne žele da otkrivaju previše detalja o obimu investicija, kao ni period u kome bi mogli da obelodane prve projekte i promovišu robote, uz napomenu da LG trenutno istražuje različite opcije i kombinacije tehnologija među kojima su i veštačka inteligencija i tehnologije koje se tiču autonomnih vozila.

via

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It