Lanaco otvorio Tehnološki centar u Banjaluci – U planu zapošljavanje 50 radnika godišnje

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni menadžer kompanije Lanaco Nebojša Ninić svečano su 1. decembra u Banjaluci otvorili prvu pametnu zgradu u Republici Srpskoj i BiH – Tehnološki centar Lanaco.
– Lanaco je najjača kompanija u IT sektoru koji je veoma zahtevan i gde ima puno konkurencije. Nije lako dospeti na prvo mesto i još teže ga je održati – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, IT sektor predstavlja veliki potencijal za zapošljavanje u budućnosti, a interesovanje gradske uprave biće da se u narednom periodu poveća broj đaka koji će se i u srednjim školama i na fakultetima okretati ka IT tehnologijama, te da se kroz programe dokvalifikacije poveća broj onih koji mogu da nađu svoje radno mesto u ovom sektoru.

lanaco-tehnoloski-centar-banja-luka-otvaranje

Generalni menadžer kompanije Lanaco Nebojša Ninić rekao je da ova kompanija proslavlja 25 godina poslovanja izgradnjom Tehnološkog centra – prve “pametne zgrade” u Republici Srpskoj, BiH, ali i regionu, tokom čije gradnje se vodilo računa o principima energetske efikasnosti i ugodnom boravku zaposlenih.

Centar se prostire na 10.000 m2, dok je njegov kapacitet 600 zaposlenih, a svi procesi nadgledaju se upotrebom softvera poslednje generacije.

Ninić je dodao da trenutno zapošljava 280 radnika, dok u narednom periodu planira svake godine zaposliti dodatnih do 50 radnika.

Tokom izgradnje centra korišćenjem najmodernijih materijala značajno je umanjena potrošnja energije, što je verifikovano dobijanjem “A” sertifikata o energetskoj efikasnosti. Centar je opremljen najboljim svetskim bezbednosnim rešenjima i ima sve ISO standarde koji su potrebni za ovakav tip objekta.

Please follow and like us:

Advert

Pin It