KONČAR POSTAO VEĆINSKI VLASNIK POWER ENGINEERING TRANSFORMATORY

Osnovna delatnost poljskog preduzeća je dizajn, proizvodnja, plasman i servisiranje srednje energetskih transformatora snage do 63 MVA i napona do 145 kV. Preduzeće zapošljava šezdesetak radnika i proizvodi i prodaje transformatore isključivo na poljskom tržištu.

Ovim ugovorom KONČAR – D&ST stiče 74 posto udela, a ulaganje će biti namenjeno za nabavku nove opreme, restrukturiranje i modernizacijufabrike te ljudske potencijale. Osim finansijskoga dela, KONČAR – D&ST će uložiti svoj „know-how“ te time potpomoći dalji razvoj i stvaranje moderne i konkurentne fabrike srednje energetskih transformatora u Poljskoj, s očekivanim povratom ulaganja kroz srednjeročno razdoblje.

Godišnja stopa rasta BDP-a Poljske je 3,9 posto i najveća je od svih članica zemalja EU, dok je stopa nezaposlenosti od 5,3 posto u odnosu na prosek zemalja EU ispod prosječna. Uzimajući u obzir ove pozitivne makroekonomske pokazatelje, privredni razvoj zemlje i  važan položaj Poljske, KONČAR – D&ST je u ovome iskoraku na strano tržište, po prvi put u vlasničkom obliku, prepoznao poslovno dobru priliku.

„Potpisivanje ovog ugovora rezultat je strateškog planiranja za razdoblje 2016. – 2020. godine. Ulaskom na poljsko tržište u vlasničkom obliku olakšan nam je prodor na relativno nedostupna nova tržišta. Također nas veseli prenošenje naših znanja i iskustava ljudima i poduzeću za koje držimo da posjeduju ozbiljan poslovni, ljudski i tržišni potencijal“, izjavio je Ivan Klapan, predsednik Uprave KONČAR – Distributivnih i specijalnih transformatora.

Please follow and like us:

Advert

Pin It