Kompanija ABB će biti zadužena za odbranu Venecije od poplava

ABB će biti glavni dobavljač integrisanog elektronsko-automatskog sistema dizajniranog da blokira visoke olujne talase i brzo nadolazeću plimu koja sve češće preti Venecijanskoj laguni.

Sistem Mo.S.E., koji je nazvan po italijanskom akronimu za eksperimentalni elektro-mehanički modul, je sistem brana koji je osmišljen tako da blokira visoke plimne talase i olujne talase pri jakim burama, koje sve češće predstavljaju ozbiljnu pretnju po istorijsko, kulturno i spomeničko nasleđe ovog drevnog grada.

ABB logo

Kompanija ABB je dobila upit za automatizaciju itavog sistema još tokom 2015. godine, dok je porudžbina za elektronski deo sistema potvrdjena početkom 2016. godine. Realizacija ova dva ugovora vredna je više od 38 miliona američkih dolara.

Ovaj sistem brana će koristiti jedinstveni koncept kompanije ABB koji objedinjuje IoT (Internet of Things), usluge i ljude u svrhu obrade signala sa preko 50.000 raznih uređaja koji su integrisani u odbrambeni sistem od plimnih talasa i naleta velike vodene mase na Veneciju.

Please follow and like us:

Advert

Pin It