Jaguar Land Rover predstavio I-Pace, svoj prvi električni automobil

Kompanija Jaguar predstavila je svoj prvi potpuno električni automobil koji razvija brzinu od preko 320 kilometara na čas.

jaguar-electric-vehicle
Jaguar je preksinoć u Los Anđelesu predstavio svoj model I-Pace, čija prodaja bi trebalo da počne tokom 2018. godine. Jaguar se nada da će ovim modelom moći da zauzme udeo u svetskom tržištu električnih automobila na kojem je prošle godine prodato pola miliona vozila.

jaguar-i-pace-2
Prvi Jaguarov električni model će moći s napunjenim baterijama da predje oko 350 kilometara. Model I-Pace sa 394 konjske snage, ubrzanje do 100 kilometara na čas dostizaće za manje od četiri sekunde. Iz kompanije sa ponosom navode da će model I-Pace imati i poseban punjač preko kog će se u kućnim uslovima sa regularne strujne mreže baterije puniti za 90 minuta do 80 procenata kapaciteta, dok će za maksimalno punjenje baterija biti potrebno blizu dva sata.
jaguar-i-pace-1
Jaguar I-Pace je u ovom momentu koncept vozilo, a iz kompanije kažu da će tržištu za samo dve godine biti ponuđen automobil koji poseduje sve karakteristike predstavljenog modela.

jaguar-i-pace-3

Za sada se još uvek ne zna kolika će biti cena ovog automobila, ali se spekuliše da mi ona mogla biti negde u rasponu konkurentnih modela drugih auto kompanija. Poređenja radi, Tesla Model X košta od 88.800 dolara, Porsche Cayenne Hybrid 78.700 dolara, a ne smemo zaboraviti ni BMW-ov X5 xDrive40w koji se prodaje po ceni  od 62.100 dolara za osnovni model.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It