Intel uvodi robote u prodavnice

Intel se nada da će ući u prodavnice uz pomoć svog novog robota.

Tally by Simbe Robotics is the world's first robotic autonomous shelf auditing and analytics solution for retail. Tally works in concert with retail associates by arming them with information to ensure the store’s products are always stocked, in the right place and displaying the correct price tag. Tally is powered by Intel NUC with Intel Core i7 Processor and uses a number of cameras powered by Intel RealSense Technology to help understand the world around it. (CREDIT: Intel Corporation)

CREDIT: Intel Corporation

Ova ideja bazira se na njihovoj Responsive Retail platform Platform koja spaja maloprodajni hatdver, softver, API, i senzore na strandardizovan način. Platforma će odvesti maloprodaju u novu eru visoke efikasnosti lične kupovine i povesti ovu granu u budućnost, smatraju u Intelu.

CEO Brian Krzanich, rekao je da firma planira da investira  više od  100 miliona dolara, u narednih pet godina, u maloprodajnu industriju.  Pored delova namenjenih  potrošačima, Intel veruje da ima velike mogućnosti u ponudi novih načina inventara robe prikladnih za sistem menadžmenta.

Intel je takođe demonstrirao autonomnu robotsku policu  nazvanu  Simbe Robotics’ Tally .

Ona pomaže radnicima tako što im obezbeđuje informacije o stanju na policama, popunjenosti i izloženosti robe, kao i o ispravnosti cena.

Robot sa Core i7 procesorom i Intel® RealSense™ kamerama bezbedno funkcioniše i kreće se po prodavnici tokom radnog vremena, zajedno sa radnicima i kupcima i ne zahteva nikakve izmene u prostoru, dizajnu i infrastrukturi prodavnice.

Please follow and like us:

Advert

Pin It