Intel realsense tehnologija predstavljena u Beogradu

Kompanija Intel je prekjuče u Beogradu  svojim partnerima i klijentima u predstavila revolucionarnu tehnologiju Intel RealSense. Prezentacija je bila izvedena na laptopu Lenovo Z51, prvom uredjaju koji se prodaje u Srbiji sa podrškom za Intel Real Sense tehnologiju.

Čemu to služi, a uz to i radi…i to odlično
Revolucionarna Intel RealSense kamera koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi vaš PC računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih mi opažamo. Upotrebom RealSense kamere možete skenirati 3D objekte, kontrolisati vaš računar pokretima ili napraviti okruženje za video razgovore slično prirodnom okruženju. Video razgovori sada mogu biti imati i prilagodjenu pozadinu, a sa sagovornikom možete razmenjivati sadržaj kao da se nalazi sa vama u prostoriji.

intel realsense

Intel RealSense kamera donosi atmosferu  koju smo vidjali isključivo u filmovima naučne fantastike, a i sam korisnički interfejs izgleda tako. Uređaji sa Intel RealSense tehnologijom poseduju kameru sa tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, ova tri sočiva omogućuju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta koji se nalazi ispred njega. Ovi vizuelni podaci, kombinovani sa Intel RealSense softverom za praćenje pokreta, stvaraju okruženje u kome imate osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukom, ramenom i glavom, ali i izrazom lica.

Kontrola uređaja pokretima ruke
Nasmejte se. Namignite. Mahnite. Pomerite ruku. Sada sa svojim računarom možete da komunicirate na isti način na koji to radite sa ljudima, jer on razume pokrete vaše ruke ili glave, pa čak i vaš izraz lica.
Intel RealSense kamera  omogućuje da sa svojim uređajem komunicirate kao što to radite sa pravim ljudima, prirodnim pokretima. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret.

Skenirajte, štampajte i delite u 3D kod kuće  
Objekti poput umetničkih dela, igračaka vaše dece, pa čak i vaše lice mogu biti prebačeni u 3D format, koji zatim možete menjati i igrati se sa njim. Ukoliko posedujete i 3D štampač, eto prilike za zanimljive projekte.

Povodom promocije Intel RealSense tehnologije, u prodavnici Gigatron prodavnici u TC Ušće će 18, 19. i 20. decembra biti organizovana nagradna anketa u kojoj će svi učesnici moći da osvoje novi Lenovo Z51 laptop koji je opremljen Intel RealSense tehnologijom.

Izvor: Intel

Please follow and like us:

Advert

Pin It