IFA 2017 sajam potrošačke elektronike Berlin

Najveći svetski sajam potrošačke elektronike IFA, koji će se održati početkom septembra ove godine, biće veći nego ikad. Izjavio je to na godišnjem okupljanju novinara iz celog svijeta glavni izvršni direktor firme organizatora Messe Berlin Christian Göke.

On je istaknuo da je sajam u svojoj sada već gotovo stogodišnjoj tradiciji, jer prvi je put održan davne 1924. godine pokazao kako može biti partner kada je reč o inovativnosti koja se godinama provlačila i to na početku u sferi radija i televizije, donosno televizora, a danas je to kompletna potrošačka elektronika.

Važnost sajma pokazuje i više od 6 hiljadas novinara koji dolaze iz celog sveta, a da je reč o jednom od najvažniji poslovnih sajmova govori i činjenica kako su samo prošle godine na samom sajmu dogovoreni poslovi u vrednosti od  više od 4,9 milijardi dolara.

Prema rečima CEO-a Messe Berlin Gökea ove godine se sam sajam ponovo unaprijeđuje i napravljene su neke promene kako bi se fokusirali na brandove i inovacije. Stoga je i stvoren IFA Global Markets koji je namenjen OEM-ovim i ODM-ovim, odnosno na jednom mestu će se moći susresti svi koji se nalaze u lancu proizvodnje i prodaje. Ovime, ističe Göke, žele postati prvi pravi evropski ne outsourcing već sourcing sajam. Sve će to biti na posebnom sajamskom prostoru „Station Berlin“ koji je prvi put pokazan prošle godine. IFA Global Markets održat će se od 3.-6. septembra, dakle nešto kraće od samog sajma koji počinje već 1. septembra, s tim da su pre toga još i sajamski dani namenjeni isključivo medijima.

Što se tiče tehnologije, Göke očekuje da će i dalje biti naglasak na virtualnoj i proširenoj stvarnosti, internetu stvari i povezivosti najrazličitijih uređaja, ali se ni ove godine neće zaboraviti na dronove. On je zaključio da kada dođete na sajam IFA da će te videti kako će nam izgledati život i rad u budućnosti, bolje rečeno sadašnjosti.

Please follow and like us:

Advert

Pin It