Hitachi i Daicel razvili vizuelni sistem za otkrivanje mogućih kvarova i nepravilnosti na proizvodnim linijama

Hitachi i Daicel razvili vizuelni sistem za otkrivanje mogućih kvarova i nepravilnosti u radu na proizvodnim linijama

Hitachi logoFebruara 2015. godine, kompanije Hitachi i Daicel su počele za zajedničkim projektom istraživanja i razvoja veoma korisnog vizuelnog sistema za nadgledanje proizvodnih procesa. U proteklih 16 meseci, izvršen je veliki broj testova u realnim uslovima, odnosno na proizvodnim linijama. Ovaj vizuelni sistem omogućava blagovremenu detekciju, odnosno oktrivanje mogućih kvarova i nepravilnosti u radu prouzrokovanih nepažnjom zaposlenih na proizvodnim linijama. Testiranje zajedničkog projekta sprovedeno je u Daicel-ovoj fabrici Harima u kineskom gradu Tatsuno u prefekturi (pokrajini) Hyogo.

Daicel corporation logo

Do ideje za zajedničkim razvojem ovakve vrste kontrolog sistema došlo se zbog ogromnog broja nezgoda u fabrikama, koje su rezultirale teškim povredama zaposlenih ali i smanjenju kvaliteta proizvoda, što je dovelo do povećanja potrebe za novim sistemom kontrole u svim industrijama.

Hitachi Daicel systemU budućem periodu, nakon testiranja u fabrici Harima, planovi Hitachi-ja i Daicel-a su da ovaj sistem implementiraju u još šest fabrika u različitim krajevima sveta, kako bi mogli da razviju i poboljšaju agregaciju odnosno prikupljanje podataka za analizu koristeći cloud servis.
U tome će im pomoći digitalna rešenja i inovativne tehnologije, pa je odlučeno da sistem u šest fabrika povežu preko IoT (Internet of Things) platforme ‘Lumada’.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It