Google Assistant za iOS će biće uskoro dostupan i u Evropi

Par meseci nakon što je lansiran Google Assistant za aplikaciju iOS u SAD-u, Google je objavio da će samostalna apliakcija za asistiranje biti pokrenuta za iOS uređaje u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj. Prema izveštajima, korisnici nisu mogli da dodele Google Assistant opciju na Home dugmetu kako bi zamenili Siri, ali su mogli da dodaju Google Assistant za widget. Google Assistant je ključni deo inicijative kompanije Google za kreiranje digitalne asistentske aplikacije u operativnim sistemima. Takođe koristi Assistanta u online trgovini, pri čemu je njegov Google Home uređaj u konkurenciji sa Amazonovim glasovnim pomoćnikom Alexa.

Kompanija je izjavila da je aplikacija dizajnirana da radi na uređajima koji pokreću iOS 9.1 i ostale koji pokrivaju većinu iPhone i iPad uređaja. Tehnički gigant nudi Assistant widget kojim se može pristupiti panelu widgetu Apple centra za obaveštenja.

Google Assistant koristi pametnu pretragu, tako da korisnicima može pomoći da pronađu šta žele, piše u izveštaju Engadget-a. Google Assistant će uskoro biti dostupan i na Android Marshmallow i Nougat telefonima.

Ranije ove godine, Google je rekao da je digitalni asistent sa glasovnim komandama bio dostupan na više od 100 miliona uređaja.

Izvor: Indian Express

Please follow and like us:

Advert

Pin It