General Motors najavio da će novi električni automobil Chevrolet Bolt EV nadmašiti Tesla Model 3

Kompanija General Motors predstavila je Chevrolet Bolt EV za koji kažu da će imati veći domet od konkurentnog Teslinog Modela 3, a na tržište će izaći čak godinu dana pre konkurencije

 

Prema najavama iz General Motors-a, Chevrolet Bolt EV  trebalo bi i zvanično da postane dostupan na tržištu SAD do kraja godine po ceni od 37.500 dolara. Biće to skoro godinu dana pre konkurentskog Tesla Modela 3, čija premijera se očekuje na jesen 2017. godine. Tesla Model 3 imaće autonomiju od 351 kilometar sa punim baterijama.

 

chevrolet-bolt-ev

Kako sa ponosom ističu iz kompanije General Motors, i ovde je Chevrolet Bolt EV ispred glavnog konkurenta, jer će sa punim baterijama novi GM-ov električni automobil Chevrolet Bolt EV imati prosečnu autonomiju od 383 kilometra, čime su takođe potukli glavnu konkurenciju, odnosno Tesla Model 3.

GM u svom saopštenju navodi i da će Chevrolet Bolt, kao i plug-in hibridni model Chevrolet Volt, svojim korisnicima doneti i uslugu Lyft, u čiji je razvoj General Motors uložio iznos od neverovatnih 500 miliona dolara.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It