Ford koristi Microsoft HoloLens kako bi dizajnirao automobile u augmentovanoj realnosti

Microsoft-ov HoloLens headset se polako probija na komercijalno tržište. NASA, Volvo, Lowe’s, Audi i Volkswagen testiraju HoloLens iz raznih razloga, a sada i Ford širi upotrebu ovih naočara nakon početne, pilot faze. Ford koristi HoloLens kako bi dizajneri mogli da omoguće modeliranje promena u automobilima, kamionima i terenskim vozilima. Ovo omogućuje dizajnerima da vide promene na postojećem fizičkom vozilu, umesto tradicionalnih pristupa modelovanja pomoću gline.

Ford i dalje koristi glinu za modeliranje, ali HoloLens bi se mogao koristiti za augmentovanje dodatnih 3D modela bez potrebe da se izradi svaki dizajnirani prototip od gline. To je za sada jedan od najinterensantnijih načina na koje je neka kompanija koristila Microsoft HoloLens set. Nekoliko drugih kompanija takođe koristi HoloLens za potrebe obuke, slično kao što se VR koristi od strane nekih drugih preduzeća.

Microsoft planira da održi 3. oktobra događaj na kome će predstaviti Windows Mixed Reality u San Francisku. Korisnici će dobiti tada više informacija o tome koje aplikacije i igre će ići uz Microsoft-ov Windows Mixed Reality set. Uz to i druge kompanije, kao što su Dell, Acer, HP, Lenovo i Asus razvijaju ovakve headset-ove, a najjeftinije koštaju 299 dolara. Mixed Reality headset će biti dostupne od 17. oktobra, a istog dana će Microsoft pokrenuti Windows 10 Fall Creators Update sa Mixed Reality podrškom.

Izvor: The Verge

Please follow and like us:

Advert

Pin It