Volkswagen osnovao novu kompaniju za mobilne usluge

Gigant automobilske industrije, kompanija Volkswagen, osnovala je novu kompaniju koja će korisnicima omogućiti deljenje vožnje ali i druge mobilne usluge.

Print

Jedan od lidera nemačke auto industrije, uprkos posledicama koje je izazvao skandal vezan za prevaru na testovima izduvnih gasova, uskoro pokreće kompaniju MOIA, čiji će primarni cilj biti izmene u sferi tradicionalnog transporta, sa posebnim akcentom na prevoz stanovništva u velikim svetskim gradovima.

Sedište nove kompanije MOIA, koja je sastavni deo Volkswagen grupe, nalazi se u Berlinu, i kako najavljuju iz upravnog odbora kompanije “povezaće automobile sanovim svetom mobilnosti”.

volkswagen-moia

Osnivanje kompanije MOIA najavljeno je još tokom tehnološke konferencije u Londonu, a koliko je Volkswagen ozbiljan u svojim namerama, govori i podatak da su u aplikaciju za deljenje vožnje uložena značajna razvojna sredstva.

Prema planovima kompanije, MOIA bi trebalo da se poveže sa lokalnim vlastima svih većih evropskih gradova, kako bi se napravio sistem prevoza koji će koristiti električna vozila.

Please follow and like us:

Advert

Pin It