Evropski lideri telekomunikacionih usluga posetili kompaniju Ericsson Nikola Tesla

Vodeći pružaoci telekomunikacionih usluga u Evropi okupljeni u udruženju ETIS, posetili su 14. oktobra u okviru svoje dvodnevne, dosad najbrojnije, godišnje konferencije sa 160 učesnika, kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

Bila je to jedinstvena prilika za razmenu znanja iz ICT oblasti ali i za upoznavanje sa najnovijim trendovima u telekomunikacijama. S obzirom da se ovogodišnja konferencija ETIS-a bavi digitalnom transformacijom kompanija, nezaobilaznom temom u svim savremenim industrijama, a posebno u industriji telekomunikacija, poseta kompaniji bila je sadržajno vezana za ovu oblast.

Domaćini su predstavili koncept umreženog društva i prezentovali tehnologije koje će biti korišćene na putu ka budućnosti u kojoj će povezivanje doneti novi kvalitet života pojedincima i društvu u celini. Tako su vodeće teme bile peta generacija mobilnih komunikacija (5G), Internet stvari (Internet of Things – IoT) i uloga analitike u digitalnoj transformaciji. Operatori su posetili i Tehnološki put Ericssona Nikole Tesle na kojem su im kompanijski stručnjaci predstavili samo neka od kompanijskih područja delovanja koja su nastala ili su unapređena inovativnošću samih zaposlenih.

ericsson-nikola-tesla-konferencija-2016

IoT rešenja za hitne situacije i analiza namenjena predviđanju incidenata kao i Zajednički informacioni sistem zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), na kojem su predano radili kompanijski stručnjaci, samo su neki od takvih primera. Prikazan je i ePoziv gde je Ericsson Nikola Tesla bio tehnološki partner panevropskog projekta gde je aktivno učestvovao u kreiranju ove usluge koja bi, prema predviđanjima, od 2018. prilikom saobraćajnih nezgoda mogla direktno spasiti 2500 života godišnje.

Gosti su posetili i kompanijski centar za isporuku usluga na daljinu koji nudi jedno od globalno najnaprednijih telekom okruženja namenjenih testiranju telekom funkcionalnosti. Predstavljeni su i kompanijski projekti u oblasti e-zdravstva po kojima je Ericsson Nikola Tesla prepoznat širom sveta, čemu svedoče ne samo domaći već i veliki međunarodni projekti na kojima rade kompanijski stručnjaci.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It