EPSON RAZVIJA KOMPAKTNI ATOMSKI OSCILATOR

Korporacija Seiko Epson razvila je mali ali i vrlo stabilan atomski oscilator pod oznakom AO6860LAN, koji je namenjen za razvoj telekomunikacijskih mreža i za industrijsku upotrebu. Kako je tekao proces osmišljavanja novog oscilatora i koja je njegova primena, biće detaljno objašnjeno na zvaničnoj prezentaciji zakazanoj za 4. decembar 2015. godine u Edinburgu u Velikoj Britaniji, na predstojećem forumu ITSF 2015 (International Telecom Sync Forum). Serijska proizvodnja planirana je za početak 2016. godine.

Epsonov mali ali vrlo stabilni atomski oscilator AO6860LAN photo credit: Seiko Epson Corporation

Epsonov mali ali vrlo stabilni atomski oscilator AO6860LAN
photo credit: Seiko Epson Corporation

Ovaj novi proizvod omogućuje Epsonovim kupcima da prave manje ali istovremeno pouzdanije telekomunikacijske infrastrukture, kao i ispitne i merne sisteme koji troše daeko manje energije od dosadašnjih. Uprkos činjenici da je kompanija Epson i u prošlosti bila jedan od glavnih snabdevača opreme namenjene komunikacijskim infrastrukturama, novim atomskim oscilatorom če svoju poziciju na tržištu još više potvrditi.

Novi proizvod koristi svoju generičku vertikalnu šupljinu kroz koju emituje laser i posebne IC frekvencije, i kompletan je dizajniran i proizveden u Epsonu. Sve navedeno je omogućilo kompaniji Epson da smanji ukupne dimenzije i zapreminu atomskog oscilatora na fantastičnih 75 ccm, što je 1/16 veličine Epsonove starije serije atomskog oscilatora koji je imao 1.200 ccm i to bez žrtvovanja dugoročne stabilnosti frekvencija. Novi oscilator takođe troši samo 1/6 snage prethodnih modela zahvaljujući optimizovanom sistemu kontrole.

Uz novi atomski oscilator, osmišljene su i prateće grupe kristalnih oscilatora visoke preciznosti u OCXO, VCXO i TCXO kategorijama, kojima Epson želi da podrži razvoj malih, pouzdanih sistema, koji se koriste u gradnji optičke telekomunikacijske mreže i drugih mreža visokog kapaciteta.

 

Izvor: Epson

Please follow and like us:

Advert

Pin It