Danas otvoren Computex 2016, najveći ICT sajam u Aziji

Danas je u Taipeiu na Tajvanu otvoren Computex, jedan od tri najveća svetska sajma IT tehnologije, i biće otvoren sve do 4. juna. Moto ovogodišnjeg sajma COMPUTEX 2016 je Building Partnerships in Internet Computing Ecosystems, i objedinjava četiri tematske celine, odnosno grupe izlagača:

  • Tehnologija primene IoT (Internet of Things)
  • Inovacije i startapi
  • Poslovna rešenja
  • Gaming

Za izlagače proizvoda i usluga vezanih za IoT, na ovogodišnjem Computex-u izdvojena je posebna zona SmarTEX, koja je smeštena u Hali 1 Svetskog trgovinskog centra u Taipeiju. Za inovatore i startape, organizovana je izlagačka celina nazvana InnoVEX u okviru Hale 3, gde svoje nove ideje i projekte predstavlja preko 200 start-up kompanija iz 20 svetskih država.
Computex se već tradicionalno održava sredinom godine kako bi proizvođačima pružio priliku da predstave sve one proizvode koje nisu stigli da prikažu na sajmu CES u Las Vegasu.

Computex je najviše prepoznat i pozicioniran kao sajam hardvera, ali je razvojem mobilne telefonije i prenosnih uređaja proširio i obogatio svoj koncept što je dovelo još veći broj izlagača.

Detalj sa otvaranja sajma Computex 2016

Detalj sa otvaranja sajma Computex 2016

Prvi Computex održan je davne 1981. godine, a organizuje se svake godine. Uz CES i CeBIT postao je jedan od najvažnijih tehnoloških svetskih sajmova. Tajvan je poznat kao centar inovacija i inženjeringa, tako da sve velike i liderske kompanije veoma drže do izlaganja na Computex-u.

Ove godine na Computexu će nastupiti 1.602 izlagača iz 30 zemalja, i to na neverovatnih 5.009 štandova.

O značaju i veličini ovog neverovatnog sajma, govori i podatak da su među izlagačima i kompanije Acer, ABB, Asus, Audi, Delta, Gigabyte, HTC, Intel, Mercedes-Benz, Microsoft, MSI, NVIDIA, SAMSUNG, SIEMENS, Transcend i mnogi drugi.

Šta su spremili izlagači i koji su tehnološki noviteti, čitajte na našem portalu u narednih par dana u izveštajima sa sajma Computex 2016. Evo kratkog pregleda prvog dana sajma

 

Izvor: agencije/Youtube

Please follow and like us:

Advert

Pin It