Comodo pokreće IoT sigurnosnu platformu

Svi korisnici znaju koliko je neophodno zaštiti računarske sisteme koji su povezani na internet, ali generalno postoji manje svesti o opasnostima koje prete od strane poslednjih generacija IoT uređaja.

Internet of Things (IoT) predstavlja mrežu međusobno povezanih objekata, vozila, zgrada, uređaja (to se odnosi i na pametne telefone, tablete, bluetooth zvučnike, termostate itd.) i drugih stvari sa ugrađenom elektronikom, softverom, senzorima i konekcijom, koja omogućuje objektima da razmenjuju podatke sa proizvođačem, operaterom ili drugim povezanim uređajima.

Comodo, kompanija koja se bavi sajber sigurnošću želi da učini da ovi uređaji budu bezbedniji i zbog toga pokreće IoT sigurnosnu platformu, koja će omogućiti proizvođačima uređaja i mrežnim provajderima da izdaju i upravljaju PHI i SSL sertifikatima za privatne ekosisteme.

„Previše uređaja se pojavljuje na tržište sa slabim ili bez prethodno instaliranog sigurnosnog uređaja,“ kaže Damon Kachur, direktor za IoT rešenja kompanije Comodo.

„Platforma kompanije Comodo će pomoći da se obezbedi da se samo autentifikovani i odobreni uređaji povezuju sa ispravnom, odgovarajućom i privatnom mrežom, što smanjuje rizik da IoT uređaji budu kompromitovani i ugroze privatnost korisnika ili čak i njihov život ili da se koriste u DdoS ili hakerskim napadima.

PKI je zastarela tehnologija koja se koristi u IT-u više od dvadeset godina i zato što raste jačina šifrovanja, ostaje pouzdan metod za autentifikaciju ljudi, uređaja i pristupa mreži i za sprečavanje napada. Comodo proširuje tradicionalnu upotrebu PKI-a i nudi automatizovanu platformu koja će omogućiti upravljanje PKI sertifikatima.

Comodo takođe najavljuje partnerski program koji će mu omogućiti interakciju i upravljanje sertifikatima uređaja. Prva kompanija koja se za to prijavila je IoT bezbedonosna grupa Device Authority.

„Uređaji su svakodnevno izloženi opasnostima, jer su ranjivi i ekosistem ili organizacija mora biti u stanju da reaguje brzo ažurirajući sertifikate radi zaštite svojih uređaja i / ili ublažavanja napada,“ dodaje Kachur.

Više o tome na Comodo veb stranici.

Izvor­: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It