Carbon Black pokrenuo streaming zaštitu od ransomware-a

Ransomware je postao jedna od najozbiljnjih pretnji organizacijama i kompanijama, ali tradicionalne metode detekcije zasnovane na potpisima, mogu pomoći u predviđanju novih napada.

Sigurnosna kompanija Carbon Black je pokrenula svoju najnoviju generaciju Cb Defense antivirusa koristeći „Streaming Ransomware Protection“, dizajniranu da otkrije i spreči napade, čak i ako u ransomware-u koriste neutvrđene tehnike ili nepoznate taktike.

Foto: Carbon Black

Softver koristi event-stream obradu, što je ista tehnologija koja se koristi u stvaranju algoritma za Day-trading (predstavlja oblik učešća u kojoj pojedinci kupuju i prodaju akcije preko Interneta tokom perioda trgovine u jednom danu) i tako stalno ažurira profil rizika koji je baziran na tokovima računarske aktivnosti. Kada se u grupi pojavi više potencijalnih malvera, Cb Defense blokira napad.

Zbog toga što koristi event-stream model, Cb Defense je u mogućnosti da otkrije i spreči ransomware napade, čak i ako napad koristi neku nepoznatu datoteku ili čak nijednu datoteku. Takođe, može funkcionisati i kad nije u mreži, zaštititi sistem čak i ako je isključen iz korporacijske mreže ili cloud-a.

Foto: Carbon Black

„Ransomware se brzo razvio i postao jedan od najnaprednijih metoda napada koju koriste moderni sajber-kriminalci,“ kaže Patrick Morley, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Carbon Black. „Sa izdanjem Cb Defense K3 2017, Carbon Black omogućava preduzećima da zaštite svoj softver, oprema njihov sistem sa sposobnošću otkrivanja, sprečavanja i odgovora na napade.“

Najnovija verzija Cb Defense-a takođe uključuje i „Live Response“. Ovo pruža stručnjacima za bezbednost centralizovanu konzolu sa visokim napajanjem, koja omogućuje da se odgovori na napad i smanji šteta koja se nanosi poslovanju. Takođe, preko toga mogu pristupiti bilo kojoj krajnjoj tački za prikupljanje informacija i pokrenuti skripte za potpunu sanaciju.

Izvor: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It