Australijska poštanska kompanija prva na svetu – predstavljamo vam dron-poštare

Portal Amazon očito nije jedini koji korisnicima želi  da omogući dostavu robe na kućnu adresu uz pomoć dronova.

Ukoliko ste do sada sumnjali u mogućnost da vam jednog dana male pakete i pisma umesto poštara dostavljaju roboti i dronovi, možda tu sumnju odana vest koja stiže iz Australije. Naime, tamošnja državna poštanska kompanija ovih dana uspešno sprovodi terenske testove i to prilično uspešno, što možete pogledati i u videu.


Generalni direktor Pošte Australija, Ahmed Fahour, izjavio je da će korisnici koji se prijave na Mi-Post uslugu, imati mogućnost da im dron isporuči manje pošiljke na kućnu adresu ili lokaciju koju izaberu za dostavu, što mogu uraditi slanjem SMS-a ili e maila korisničkom servisu poštanske kompanije.

Poštar-dron iz Australije

Poštar-dron iz Australije

Kada je kompanija Amazon početkom aprila objavila da testira uslugu isporuke robe dronovima, moramo priznati da smo pomislili da je reč o prvoaprilskoj šali, međutim daleko smo od šale, jer će nas izgleda pošta vrlo brzo “bombardovati” paketima i računima.

U zvaničnom saopštenju poštanske kompanije se navodi da će dron-dostava biti dostupna svim korisnicima već krajem ove godine, ali nije navedeno po kojim cenama.

Izvor i foto

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It