Američka Savezna trgovinska komisija odobrila spajanje Tesle i SolarCity-ja

Krajem prošle nedelje američka Savezna trgovinska komisija (FTC) odobrila je spajanje kompanije Tesla sa ćerkom firmom SolarCity

Ovaj merger težak 2,6 milijardi dolara, očekivano je potvrđen, a čitav proces odobrenja je ubrzan, kako bi se ubrzala i realizacija projekata na kojima zajedničkim snagama već rade pomenute kompanije, obe u vlasništvu vizionara i miltimilionera Elona Muska.

Tesla Solarcity

Plan o spajanju ove dve kompanije, Elon Musk je najavio još u junu mesecu, kada je i pripremljena kompletna administrativna dokumentacija. Čekalo se samo odobrenje nadležnih službi u SAD i zeleno svetlo od strane FTC-a.  Kako je prošlog četvrtka FTC dala potvrdan odgovor na zahtev za pripajanjem Solar City-ja i kompanije Tesla, proizvođač električnih automobila i baterija moći će zamenom akcija da matičnoj kompaniji pripoji i SolarCity  koja se bavi proizvodnjom solarnih panela.

FTC je, ubrzao ovaj postupak i riješio ga u rekordnom roku iz razloga što se poslovanje dviju kompanija gotovo ni u jednom segmentu ne preklapa, pa ne postoji opasnost od stvaranja monopola ili prevelike tržišne koncentracije.

Please follow and like us:

Advert

Pin It