Amazon radi na novoj aplikaciji za razmenu poruka

Dok sa jedne strane, prostor na nekim tržištima je popunjen sa samo jednim imenom, sa druge strane na nekim tržištima izbor je veliki, a još više se i proširuje. Ovaj slučaj se odnosi na – aplikacije za dopisivanje.

Image: AOL/AFTVnews/Amazon

Ovo tržište je već „vruće“ i popunjeno sa svima od Apple-a i Microsofta do Google-a i Facebooka, koji ljudima nude mogućnost razmenjivanja poruka sa praktično istih platformi. Svakako, imati više opcija je bolje, ali čini se da se Amazon oseća pomalo izostavljeno, pa su zaposleni ove kompanije počeli da rade na novoj aplikaciji za dopisivanje, koja će se zvati Anytime, prenosi AFTVnews.

Anytime bi trebalo da bude potpuno opremljena aplikacija za samostalnu razmenu poruka za smart telefone, tablete, računare i smart satove dizajnirane da omoguće ljudima da ćaskaju tekstualno ili putem videa i šalju fotografije, igraju igrice i služe se drugim servisima Amazona, kao što je slušanje muzike ili naručivanje hrane (i druge kupovine) i interakcije sa preduzećima.

Kompanija je pokrenula anketu kako bi dobila povratne informacije o novoj aplikaciji, kako prenosi AFTVnews, koja je objavila screenshot sa detaljima Anytime mogućnostima i njegovim karakteristikama.

Kako je opisano u istraživanju, aplikacija bi omogućila ljudima da se povežu međusobno bez potrebe da razmenjuju brojeve telefona – što je zajednički konektor kod aplikacija kao što su WhatsApp ili Viber. „Nađite svoje prijatelje koristeći samo njihova imena. Brojevi telefona nisu neophodni,“ piše u istraživanju.

Amazon je u poslednjih nekoliko meseci već ušao na tržište razmene poruka i komunikacija. Ranije ove godine je pustio u rad Chime, aplikaciju za video konferencije za svoje poslovne korisnike, koja je dizajnirana da se takmiči sa uslugama koje nude postojeći Skype for Business ili WebEx. Amazon je nedavno dodao i opcije za glasovne pozive i poruke na svoj Alexa opremljene uređaje. Anytime se čini da će biti ambiciozniji proizvod, koji je dizaniran da se takmiči sa aplikacijama za razmenu poruka kao što su Facebook Messenger ili WhatsApp.

Izvor: AFTVnews

Please follow and like us:

Advert

Pin It