Airbus predstavio leteći autobus kao rešenje za saobraćajne gužve

Jedan od modela letećih autobusa, trebalo bi da bude testiran već tokom 2017. godine

 

Inovacija koju je predstavila kompanija Airbus Group trebalo bi da olakša i rastereti drumski saobraćaj u velikim gradovima, posebno u terminima udarnih saobraćajnih gužvi. Airbus Group je izuzetno ponosna na svoj novi projekat letećeg autobusa koji nosi vrlo jednostavan naziv – CityAirBus.

CityAirBus Airbus

 

Nadležni u Airbus-u su izuzetno ponosni na svoj jedinstveni leteći autobus i smatraju da će njihov prvi model CityAirBus osvojiti tržište, a prvi probni let je u pripremi za četvrti kvartal 2017. godine.  Koncept CityAirbus namenjen je za prevoz više putnika, a u planu je i jednosed koji nozi naziv Project Vahana. 

U Airbus-u ističu kako je većina komponenti za proizvodnju letećeg autobusa već spremna, a tu se prvenstveno misli na baterije, motore i avioelektroniku. Delovi čiji je razvoj još u toku su zapravo sistemi zaduženi za sprečavanje saobraćajnih nesreća u vazduhu, pošto sigurnost ovakvih vozila mora biti na najvišem mogućem nivou. Leteći autobusi će sigurno biti udobni i opšte prihvaćeni, jer će u njihovoj izradi biti korišćene sve dostupne ali i nove tehnologije namenjene sigurnosti u zaštiti korisnika.

Please follow and like us:

Advert

Pin It