AdBlock Plus štiti računar od rudara kriptovaluta

Otkriveno je ranije ove nedelje da je The Pirate Bay, torrent sajt, testirao rudarenje kriptovaluta koristeći CPU proces korisničkih računara, a sada je AdBlock Plus pronašao fuknciju koja će zaštiti sistem od rudara kriptovaluta.

AdBlock tim je ažurirao svoj interfejs pomoću filtera koji se može dodati kao proširenje pretraživača za Chrome, Safari, Firefox i Android.

Nakon instalacije, nijedna od veb lokacija neće moći da rudari Bitcoin ili bilo koju drugu kriptovalutu koja je u pozadini.

Jedan od najpopularnijih torrent sajtova, The Pirate Bay, trenutno prikazuje oglase sa svojim stranicama za generisanje prihoda i traži od korisnika da to zamene sa rudarenjem kriptovalute.

Pirate Bay je potvrdio da testiraju ovu funkciju koja bi, ako bude bila uspešna, mogla zameniti oglasne jedinice na veb lokaciji kako bi generisali na taj način prihod. Dodali su da korisnici mogu dodati AdBlock Plus kako bi sprečili rudarenje kriptovaluti.

Torrent stranica je takođe izjavila da rudarstvo može biti blokirano i sa normalnim ad-blockerom, ali AdBlock Plus sada ima svoj filter prilagođen za to.

Ako ovo bude funkcionisalo za The Pirate Bay sajt i druge popularne torrent veb stranice bi mogle krenuti istim putem. Korisnici koji ne žele da podrže torrent sajtove kao što su The Pirate Bay i drugi koji koriste CPU procese korisnika za rukovanje nekom kriptovalutom, sada imaju rešenje sa AdBlock uslugom i drugim sličnim aplikacijama.

Izvor: Guiding tech

Please follow and like us:

Advert

Pin It