Sony Bravia TV XD93 – 4K, HDR i Android u jednom

Mnoge svetske kompanije potrošačke elektronike i kućnih aparata još testiraju 4K tehnologiju pokušavajući da nadje jedinstveno rešenje, dok SONY i druge veće kompanije već uveliko prave korak dalje sa tehnologijom 4K HDR.

Tehnologija 4K HDR je zapravo kombinacija veoma visoke rezolucije i HDR (high dynamic range) prikaza slike, što korisnicima pored perfektne pikselizacije slike donosi i nestvarno realne boje.

bravia xd93

SONY je tako na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu predstavio novu seriju BRAVIA linije televizora, prezentujući svetskoj javnosti model XD93 Android TV, koji će uneti revoluciju, kao što smo i navikli od SONY-ja. Nova Sony BRAVIA generacija televizora, sa 4K HDR oznakom, je više nego opremljena da unese promene u ovaj segment tržišta. Obradu 4K sadržaja obavlja 4K Processor X1, a za poboljšanu HDR podršku je zadužen Slim Backlight Drive i X-tended Dynamic Range PRO, koji zajedno rade i na pozadinskom osvetljenju BRAVIA televizora.

bravia xd 93
4K HDR setovi pokreću Android TV, uz Sonijev Content Bar, pa je tako korisnicima pored gledanja TV programa i eksternih video sadržaja omogućen pristup i ogromnom broju Android aplikacija i igara. I to nije sve, jer ovaj Bravia model poseduje i Google Cast podršku za striming sa pametnih telefona, tableta ili drugih kompatibilnih uredjaja. Kako je najavljeno iy kompanije SONY, ove modele televizora na tržištu Evrope možemo očekivati već ovog proleća.

 

Izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It