U Novom Sadu se otvara prvi muzej računara u Srbiji — Obogatimo ga zajedno

Prvi Muzej računara u Srbiji biće otvoren u Startit Centru u Novom Sadu, a glavni i prvi donator biće Dejan Nikolić, jedan osnivača Njuz-a i startapa Content Insights.

Sa zadovoljstvom objavljujemo da će prvi Muzej računara u Srbiji biti otvoren u Startit Centru u Novom Sadu, a prvi donator biće Dejan Nikolić, jedan od osnivača Njuza i CEO startapa Content Insights, koji će muzeju donirati svoju privatnu kolekciju. Kolekcija od oko 20 primeraka starih mašina sadrži domaće i strane zvezde kao što su Galaksija, Commodore 64, ZX81, Apple II.

pc-history

 

Neki muzeji su već imali slične postavke, npr. PC muzej koji je nastao donacijom PC Press-a, a postao deo Muzeja nauke i tehnike u Beogradu i Macolin muzej Apple računara.

Sada će svi posetioci Startit Centra Novi Sad i na ovaj način podsećati na brzinu tehnološkog razvoja i prilike koje tehnologija sa sobom nosi. A gde bolje misliti o tome nego na mestu na kome će se pričati baš o ovim promenama i kako ih što bolje uhvatiti.

Hvala Dejanu na inicijativi i prikupljanju ovih računara, a pozivamo i vas, ako imate neke svoje stare primerke koje biste hteli da izložite, da nam pomognete da obogatimo ovu kolekciju, tako što svoju donaciju možete prijaviti na ovu mail adresu

izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It