Trka osmaka i penzionera u brzom kucanju SMS-ova

Opština Stari grad organizovala je interesantno takmičenje u kojem su učestvovale ekipe penzionera i učenika osmog razreda OŠ “Mihailo Petrović Alas” u brzom kucanju SMS poruka, pravljenju selfija, pronalaženju podataka na internetu i poznavanju obrade teksta.

Svaka ekipa imala je zadatak da u programu Word otkuca pet rečenica, a bodovala se brzina kucanja, ali i greške u kucanju i pravopisu. Drugi zadatak predviđao je pronalaženje podataka koristeći internet pretraživače, a u trećem su se takmičili u brzom kucanju SMS poruka. Zadatak četvrte igre bio je pravljenje selfi fotografije tima.

penzionerke citaju SMS

Dok su u brzini kucanja u vordu, slanju SMS poruka i selfi fotografiji pobedu odneli osmaci, u pretrazi na internetu bila je bolja ekipa “trećeg doba”. Osmaci su, po mišljenju žirija i publike napravili lepšu selfi grupnu fotografiju i pobedili sa 3:1.

Međugeneracijske informatičke igre su završnica četvoromesečnog projekta širenja informatičke pismenosti među pripadnicima “trećeg doba” koji žive na opštini Stari grad, rekao je član Veća opštine Stari grad Petar Bojović.

Oko 300 penzionera pohađalo je kurs osnovne obuke na računaru, koji je obuhvatio programe obrade teksta, upotrebu interneta, korišćenje e-maila, Skype-a i društvenih mreža. Penzioneri su bili vrlo zainteresovani za ovu obuku, a među polaznicima su bili i sugrađani koji i u devetoj deceniji imaju želju i volju da se informatički opismene i uživaju u obilju informacija i mogućnostima novih tehnologija.

Please follow and like us:

Advert

Pin It