Teslin vremeplov oduševio posetioce Knez Mihajlove u Beogradu

Povodom 160 godina od rođenja slavnog naučnika Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija upriličila je inovativnu 4D projekciju umetničkog projekta „Teslin vremeplov“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Ovaj jedinstveni multimedijalni događaj, prikazan na fasadi Instituta Servantes i Zadužbine Nikole Spasića, dočarao je slikom i zvukom najvažnije trenutke i otkrića iz života genijalnog pronalazača.

Tesla vremeplov Beograd 1

„Teslin vremeplov“ predstavlja audio-vizuelni spektakl u kojem nas Nikola Tesla svojim rečima vodi kroz svoje naučno oblikovanje, kao i kroz proces rađanja ideje koja potom prerasta u izum. „Nikola Tesla ostavio je neizbrisiv trag u nauci i upravo ovaj umetnički projekat odaje počast velikanu nauke koji nam je dao u nasleđe svoja revolucionarna otkrića. U skladu sa našom osnovnom delatnošću, nastojimo da i na ovaj način promovišemo neprolazna naučna dostignuća u ovoj oblasti, kao i doprinos naših naučnika koji su svojim delima zadužili ceo svet“, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Tesla vremeplov Beograd 2

Premijeru ovog multimedijalnog spektakla u Knez Mihailovoj ulici, kao i direktan prenos preko Fejsbuka, Jutjuba i Mondo portala, uživo je pratilo više hiljada ljudi. Interesovanje za ovaj događaj raslo je iz sata u sat kako na mestu dešavanja tako i na društvenim mrežama.

Direktor Teslinog memorijalnog projekta, Aleksandar Protić, kao veliki poznavalac života i dela Nikole Tesle dao je naučnu osnovu za realizaciju „Teslinog vremeplova“. „Vizionarski projekat Telekoma Srbije teži da sećanje na Nikolu Teslu približi savremenicima upravo putem tehnologija koje su deo njegove zaostavštine. Vrhunska tehnologija upotrebljena je kao instrument koji za cilj ima mnogo dalekosežniji uticaj: obrazovni, memorijalni i inspirativni.

Nikola Tesla sinonim je, ne samo za kreativnost, inovacije i pronalazaštvo već i za pomirenje i za neprestanu borbu za pravdu i slobodu. Telekomunikacije, iz Tesline perspektive, samo su jedan vid komunikacije koja ljude treba da poveže i posluži njihovom individualnom i kolektivnom uzrastanju“, izjavio je Aleksandar Protić.

Izvor i foto: MTS

Video: Youtube/Telegraf.rs TV

Please follow and like us:

Advert

Pin It