Studiraš i baviš se programiranjem? Sakupi ekipu i učestvuj na međunarodnom hackathonu u Nišu!

I ove godine, o treći put,  Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu, 5. i 6. novembra organizuje međunarodni hackathon na kome će timovi studenata sa različitih fakulteta iz regiona u toku 24 sata odmeriti snage u rešavanju izazovnih problema.

sicef-logo

 

Hackathon je dvadesetčetvoročasovno ekipno takmičenje programera u kreiranju aplikacije na zadatu temu koje se održava na Elektronskom fakultetu 05. i 06. novembra 2016. godine . Tema je nepoznata učesnicima pre samog početka takmičenja, i biće saopštena na svečanom otvaranju Hackathona. Svaki od timova dobija sopstvenu prostoriju za rad opremljenu dodatnim monitorima i tablom, kao i pristup Internetu preko fakultetske mreže. Pored toga, takmičarima su na raspolaganju i posebne prostorije za obroke, zabavu i odmor.

Kao prateći program takmičenja, učesnicima će se predstaviti kompanije sponzori – ApexSQL, Horisen Solutions, Nordeus, ING Software, Webelinx i Neopix, a u planu je i par zanimljivih predavanja u trajanju od po trideset minuta.

sicef-hakaton

Takmičari nakon Hackathona odlaze sa bogatim iskustvom rada pod pritiskom, s obzirom na to da je potrebno za 24h stvoriti originalnu aplikaciju koja će zainteresovati široku grupu korisnika i pre svega naći svoju primenu. Osim iskustva, prva tri tima sa najboljim ocenama našeg žirija poneće i neku od vrednih nagrada.

 

Propozicije:

– takmiči se 8 timova od po 4 člana,

– vreme za izradu aplikacije je 24h,

– radiće se aplikacija opšteg tipa, a tema će biti zadata pred sam početak takmičenja,

– aplikacija se može raditi u bilo kojoj tehnologiji,

– takmičari su dužni da sami obezbede laptop na kome će raditi, a SICEF će obezbediti dodatne monitore svakom od njih,

– takmičarima će biti omogućeno korišćenje Interneta,

– za ocenjivanje aplikacija biće zadužen stručni žiri,

– kriterijumi za ocenjivanje biće: dizajn, upotrebljivost, kvalitet koda i inovativnost.

Ukoliko i vi želite sa svojim timom da se takmičite u Nišu, prijave su u toku do 25. oktobra na ovom linku!

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It