STIGAO JE NOVI GOOGLE EARTH

Kako je pre nekoliko dana bilo najavljeno, danas je korisnicima širom sveta na raspolaganju sasvim novi doživljaj virtualnog putovanja svetom kroz Google Earth. Nova verzija dostupna je putem weba (i to kroz Chrome preglednik) i Android uređaja kroz zadnju nadogradnju aplikacije.

Od noviteta se izdvaja osvežen korisnički interfejs, detaljne 3D mape gradova i turističkih lokacija širom sveta, te integracija usluge Street View. Novi Google Earth nudi i posebnu sekciju Voyager koja omogućava virtualne interaktivne šetnje s vodičem kroz nacionalne parkove i razne prirodne zanimljivosti te turističke lokalitete. Za sada ih je dostupno nešto više od 50.

Google Earth se od ove nadogradnje više neće oslanjati na svoju samostalnu desktop aplikaciju, nego će sve mogućnosti nuditi putem web interfejsa unutar Chrome pretraživača. Podrška za ostale pretraživače i iOS stići će naknadno.

Idealna razbibriga kroz koju se može ponešto i naučiti o planeti Zemlji od sada nudi i poznatu Googleovu funkciju “I’m feeling lucky”, koja će vas – jednostavnim klikom na ikonu kockice – baciti na nasumično mesto na globusu, jedno od oko 20.000 trenutno obrađenih. Tako ćete moći saznati mnoge informacije i otkrivati nepoznate kutke Zemlje sedeći u udobnosti sopstvenog doma.

Please follow and like us:

Advert

Pin It