Srbija domaćin regionalne konferencije o PHP programiranju

Regionalna konferencija o PHP programiranju, koja će okupiti više od 500 učesnika iz zemalja regiona i sveta, biće održana tokom idućeg vikenda, 27. i 28. maja, u beogradskoj operi i teatru “Madlenianumu” u Zemunu, najavili su danas ogranizatori. Kako se navodi, ovogodišnja konferencija okupiće preko 20 govornika, medju kojima je i Rasmus Lerdorf, izumitelj programskog jezika PHP i kreator softverske arhitekture servisa “Yahoo!”, kao i jedan od 100 najboljih inovatora mladjih od 35 godina, po oceni Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

Predstavnik PHP Srbija Aco Gagić naveo je da će učesnici konferencije imati priliku da se upoznaju sa “websocket tehnologijom”, izazovima pri izgradnji mikroservisa, da saznaju prednosti i mane različitih sistema baza, itd.

Istraživanja srpskog tržišta informaciono-komunikacionih tehnologija pokazala su da više od polovine programera radi u PHP programskom jeziku koji je, uz Javu, najčešći programski jezik sa kojim se domaći softverski inženjeri susreću.

Konferencija “PHP Serbia Conference 2017” će početi u subotu, 27. maja, u 10 časova.

Please follow and like us:

Advert

Pin It