Šesta hrvatska škola dobila savremeno opremljenu učionicu budućnosti

Projektu Učionica budućnosti u Hrvatskoj se, nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IKS. gimnazije u Zagrebu, Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice i II. osnovne škole u ​​Bjelovaru te Osnovne škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji, pridružuje i Osnovna škola Popovača. Ta je škola šesta po redu sa otvorenom Učionicom budućnosti koja će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacionih tehnologija.

Ucionica Popovaca

Ovo je nastavak zajedničkog projekta Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i kompanije Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta Repubike Hrvatske.

Učionice budućnosti opremljene su nastavničkim računarom, tablet računarima i pametnom tablom, što omogućava interaktivnu razmenu znanja svim učenicima. Nastavnici mogu brzo podeliti informacije, beleške sa predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumevanje pojedinog predavanja. Mogu deliti sadržaj na interaktivnoj pametnoj tabli, te ga uz svega nekoliko klikova poslati na učeničke tablete.Učenici i nastavnici će istovremeno voditi beleške sa predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računarima tako i na pametnoj tabli. Nastavnici vrlo brzo mogu proveriti razumeju li učenici predavanje, uz pomoć kratkih kvizova znanja, anketa i rasprava.

Ucionica Popovaca 1
Prilikom otvaranja Učionice budućnosti u Popovači, video-konferencijom su se povezale i Učionice budućnosti u zagrebačkoj IKS. gimnaziji i gimnaziji Fran Galović u Koprivnici, koje su već implementirale ova obrazovna rešenja u svoj kurikulum.

Izvor i foto

Please follow and like us:

Advert

Pin It