Ruby i konkurentno programiranje na trećem Ruby susretu

Treći i poslednji Ruby susret pred letnju pauzu zakazan je za četvrtak, 30. jun u Startit Centru sa početkom u 18 časova.  Ovoga puta glavna tema će biti Ruby i konkurentno programiranje.

Boris Maletić će govoriti o konkurentnosti i paralelizmu, „klasičnim“ pristupima (proces, thread, fiber), thread-safe strukturama podataka, nepromenljivim (immutable) strukturama podataka. Takođe, biće reči i o problemima sinhronizacije i global interpreter lock (GIL), kao i o modernim concurrency alatima: future, promise, actor. Boris Maletić je programer koji živi i radi u Beogradu. Bavi se problemima integracije (HTTP i slični API-ji), najčešće koristi Ruby i Scala programske jezike. U poslednje vreme posebno je zainteresovan za actor sisteme i funkcionalno programiranje.

Ruby susreti #3 baner

Ruby susreti su pokrenuti u aprilu ove godine sa ciljem da se jednom mesečno na istom mestu skupe programeri – juniori i seniori, entuzijasti, početnici i zaljubljenici u Ruby i Rails. U neformalnoj atmosferi svako je dobrodošao da otvori diskusiju, predloži teme, podeli svoja znanja i iskustva.

Do sada smo imali priliku da slušamo o tome zašto izabrati Ruby, koje su mu prednosti, ali i mane, kao i o novinama u Rails-u 5, uz live demonstraciju predavača. Nakon trećeg Ruby susreta biće napravljena letnja pauza do septembra, što će organizatori iskoristiti da za novu sezonu pripreme još tema i organizuju predavanja zanimljivih gostiju.

Prisustvo na Ruby susretima je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta bitno da svoje prisustno potvrdite ovde.

Please follow and like us:

Advert

Pin It